βότανα για πίεση τσάι

Ποια βότανα ρίχνουν την πίεση;

Η υπέρταση είναι πάθηση που απασχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ως επί το πλείστο η αντιμετώπιση της απαιτεί αλλαγές στον τρόπο ζωής, συνδυαστικά με τη συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο η φύση έχει προνοήσει ακόμα και για την καταπολέμηση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι αναζητούν ολοένα και περισσότερο φυτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Περίπου το 75-80% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιούν φυτικά φάρμακα, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, για πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, λόγω του ότι αυτά προέρχονται από τη φύση και συνοδεύονται από λιγότερες παρενέργειες. Έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένα βότανα και ροφήματα είναι αποτελεσματικά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση και τη διαχείριση του στρες.

Η υπέρταση πολύ συχνά δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα και για το λόγο αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται καθυστερημένα, ή όταν έχουν ήδη συμβεί ορισμένες επιπλοκές.

Ροφήματα που ρίχνουν τη πίεση

  • Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο μειώνει την πίεση του αίματος και για αυτό συστήνεται σε ανθρώπους που καταβάλλονται από έντονο άγχος. Μπορείτε να πιείτε 1 ροφήμα μελισσόχορτου ανά δεύτερη ημέρα.

  • Τίλιο 

Το τίλιο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και για αυτό συστήνεται σε ανθρώπους που ανεβάζουν συνήθως πίεση όταν στρεσάρονται ή νευριάζουν. Μπορείτε να πίνετε 1 φλυτζάνι ρόφημα τίλιου την ημέρα μετά από το κυρίως γεύμα.

  • Κράταιγος

Ο κράταιγος εξισορροπεί τη πίεση του αίματος βοηθώντας κυρίως ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα αγγεία τους. Μπορείτε να πιείτε 2 φλυτζάνια ρόφημα κτάταιγου την ημέρα (πρωί-απόγευμα) μεταξύ των γευμάτων.

  • Χυμός κεράσι 

Ο χυμός κεράσι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος χυμός μειώνει τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.

  • Χυμός ρόδι 

Το ρόδι λειτουργεί ενάντια των φλεγμονών και της υπέρτασης. Ο ισχυρισμός βασίζεται όπως και στην περίπτωση του κακάο, στην πλούσια περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή.

Ροφήματα που ρίχνουν τη πίεση

Ροφήματα που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση

Τα ροφήματα που αυξάνουν την πίεση της καρδιάς είναι κατά κύριο λόγο ο καφές και το αλκοόλ. Ειδικότερα, η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης. Ωστόσο, η μέτρια κατανάλωση καφέ δεν μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης καθώς η αύξηση που προκαλεί, είναι ελάχιστη. Όσο αφορά το αλκοόλ πολλές έρευνες δείχνουν ότι το κρασί λειτουργεί ευεργετικά προς την καρδιά. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι εκείνη που ενέχει κινδύνους όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η αύξηση των τριγλυκεριδίων, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά. Επομένως, η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του κάθε οργανισμού.

Συμπερασματικά, η κατανάλωση ροφημάτων που μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση επιδρούν θετικά στην γενικότερη υγεία της καρδιάς. Παρ’ όλα αυτά, η κατανάλωση τους δε υποκαθιστά την ισορροπημένη διατροφή, ούτε την εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή.

Σημείωση: Να ενημερώσετε τον γιατρό σας πριν τη χρήση τους και να καταναλώνετε παντα με ρη σύμφωνη γνώμη του.

Πηγή: www.health4u.gr

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *