βότανα που βοηθούν στη γονιμότητα

Βότανα και γονιμότητα – Ενίσχυση από τη φύση

Υπάρχουν βότανα που συμβάλλουν στη γονιμότητα, κάνοντας έτσι ευκολότερη και γρηγορότερη τη σύλληψη. Ορισμένες θεραπείες γονιμότητας, όπως η εξωσωματική, ενέχουν κινδύνους, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα κάποιες φυσικές θεραπείες. 

Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν προσπαθούν να αποκτήσουν μωρό. Με γεγονός ότι περισσότερες από 7 εκατομμύρια γυναίκες αγωνίζονται για να μείνουν έγκυες, δεν είναι περίεργο ότι οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα για γονιμότητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Βότανα για γονιμότητα

  • Λυγαριά

Η λυγαριά ρυθμίζει τις ανισορροπίες των ορμονών. Σε μικρή έρευνα, βοήθησε γυναίκες να μείνουν έγκυες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχτεί απόλυτα σε ένα μεγάλο ελεγχόμενο περιβάλλον. Οπωσδήποτε πάντως η λυγαριά βοηθά στη ρύθμιση του φυσικού σας κύκλου, κι αυτό είναι πάντα καλό για την επίτευξη της σύλληψης.

  • Μπλακ κοχός

Σίγουρα έχει αστείο όνομα, αλλά το μπλακ κοχός μπορεί να διεγείρει τις ωοθήκες της γυναίκας. Ακόμη, βοηθά στην ανακούφιση από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο πρώτο μισό του εμμηνορροϊκού σας κύκλου για την αποφυγή προβλημάτων.

  • Έλαιο νυχτολούλουδου

Εκτός από την ανακούφιση των συμπτωμάτων της περιόδου, το έλαιο νυχτολούλουδου βοηθά σημαντικά και στη γονιμότητα. Είναι ασφαλές για χρήση από την περίοδο έως την ωορρηξία.

  • Κόκκινο τριφύλλι 

Το κόκκινο τριφύλλι είναι ορμονικά δίδυμο του οιστρογόνου. Αν και δεν είναι πανομοιότυπα, και τα δύο μπορούν να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό, καθώς το κόκκινο τριφύλλι βοηθά στην πάχυνση της μήτρας, η οποία αυξάνει τη γονιμότητα.

  • Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα δρα ως τονωτικό της μήτρας, βοηθώντας στην ενίσχυση και ενδυνάμωσή της. Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο, αυτό το βότανο καθαρίζει και αποτοξινώνει το σύστημα από τις επιβλαβείς τοξίνες που μπορεί να επηρεάζουν τη γονιμότητα. Η τσουκνίδα έχει επίσης ηρεμιστικό αποτέλεσμα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γονιμότητα.

βότανα που βοηθούν στη γονιμότητα

Πρόσθετες θεραπείες για γρήγορη εγκυμοσύνη

Εκτός από αυτά τα βότανα για τη γονιμότητα, τα ακόλουθα συμπληρώματα συνιστώνται για να μείνετε έγκυος γρήγορα και με φυσικό τρόπο.

  • Ιχθυέλαιο

Η επαρκής πρόσληψη ωμέγα-3 μέσω συμπληρώματος υψηλής ποιότητας είναι εξαιρετικά σημαντική για μια υγιή εγκυμοσύνη.

  • Φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι πιο ευεργετικό για την εγκυμοσύνη όταν λαμβάνεται λίγους μήνες νωρίτερα. Οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 2.000 μικρογραμμάρια την ημέρα.

  • Βιταμίνη D

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους ανοσολογικά προβλήματα. Ορισμένες μελέτες συνδέουν τη χαμηλή βιταμίνη D με τη στειρότητα και την αποβολή. Μπορείτε να λάβετε τη βιταμίνη D από τον ήλιο ή αλλιώς με συμπληρώματα βιταμίνης D υψηλής ποιότητας, για γρηγορότερα αποτελέσματα.

Πηγή: www.health4u.gr

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *