γυναίκα με χαμομήλι αντιμετωπίζει τις φλεγμονές στο σώμα με φυσικό τρόπο

Φλεγμονές στο σώμα και φυσική αντιμετώπιση

Οι φλεγμονές στο σώμα είναι ένα βασικό στοιχείο της έμφυτης ανοσολογικής μας απόκρισης, που έχει ως καθήκον να προκαλέσει αμυντική αντίδραση.

Mπορούν οι φλεγμονές στο σώμα να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο;

Σε πολλές περιπτώσεις, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να διαγνωστεί σχετικά νωρίς, χάρη σε συγκεκριμένα σήματα που εκπέμπει το σώμα: όπως οίδημα στις αρθρώσεις, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή συχνές λοιμώξεις.

Είθισται οι γιατροί να συνταγογραφούν αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντιμετωπίζοντας έτσι το σύμπτωμα αντί για την αιτία. Υπάρχουν επίσης πολλές ασθένειες, που λόγω των ίδιων συμπτωμάτων με άλλες, δεν έχουν διαγνωστεί σωστά.

Πολλά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα από αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως, τείνουν να παρεμβαίνουν στη λειτουργία των αιμοπεταλίων και πρέπει να αποφεύγονται ή να χρησιμοποιούνται με προσοχή.

Ποιες είναι οι λύσεις για να ξεπεράσετε τις φλεγμονές και να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στην απόκριση του στρες από το σώμα σας και ως εκ τούτου προκαλούν χρόνια φλεγμονή. Μεταξύ άλλων, μπορούμε να προσδιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το υπερβολικό κρέας, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής, τις νύχτες χωρίς ύπνο, την έλλειψη έκθεσης στον ήλιο και… τις σκέψεις σας.

Οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες;

Ναι! Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες . Για να απαλλαγείτε από τις περισσότερες ασθένειες, αρκεί συχνά να απαλλαγείτε από τη φλεγμονή στο σώμα. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην εξάλειψη της αιτίας του προβλήματος των φλεγμονών στο σώμα σας.

Για να απαλλαγείτε από τη φλεγμονή, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να αποκαταστήσετε την ισορροπία στο έντερο. Σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η κατάλληλη δοσολογία προβιοτικών ή πρεβιοτικών. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε την κατάσταση του δέρματός σας, η οποία συχνά δείχνει την κατάσταση των εντέρων σας. Η κατάσταση του εντέρου, μας λέει πολλά για την υγεία ολόκληρου του σώματος.

Περιορίστε την κατανάλωση κρέατος

Η χαμηλή κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και φυτικών ινών και η υψηλή ποσότητα λίπους, κρέατος, γαλακτοκομικών και μεταποιημένων προϊόντων προάγουν την εντατικοποίηση των φλεγμονωδών διεργασιών και των αλλαγών στο DNA, καθώς και τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Στα ζωικά προϊόντα, παίρνετε υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών με φλεγμονώδη μόρια, όπως ενδοτοξίνες και σίδηρο. Όταν καταναλώνετε αυτά τα προϊόντα, αλλάζουν τα συμβιωτικά βακτήρια που ζουν στα έντερα, αυξάνοντας την ποσότητα των ειδών βακτηρίων που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν φλεγμονή.

Στα αιμοφόρα αγγεία διαταράσσεται και μειώνεται η ροή του αίματος. Στους μύες και τις αρθρώσεις, η φλεγμονή μπορεί να αυξήσει τον πόνο και να καθυστερήσει την ανάκαμψη. Από την άλλη πλευρά, με την κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών παρέχετε στον εαυτό σας μέταλλα, βιταμίνες και φυτοχημικά που μειώνουν και βελτιστοποιούν την παροχή καλών μικροβίων.

Η μετάβαση σε ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του δείκτη φλεγμονής στο αίμα και να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η σωστή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών οξέων, δηλαδή ωμέγα-3 και ωμέγα-6 (θα τα βρείτε σε λιναρόσπορο ή σπόρους κολοκύθας), είναι επίσης σημαντική. Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως καστανό ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Φροντίστε την καθημερινή συμπλήρωση βιταμίνης D που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μην ξεχνάτε την επαρκή ενυδάτωση – κατά προτίμηση με νερό.

Η κατανάλωση μιας σωστής υγιεινής διατροφής θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης που θα μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα.

Η αναγέννηση είναι το κλειδί

Το να κάθεστε το βράδυ μπροστά από φορητό υπολογιστή, τηλεόραση ή οθόνη smartphone σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Μπορεί να μην βλέπετε ακόμα τις συνέπειες για την υγεία σας, αλλά το μπλε φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές καθυστερεί την παραγωγή μελατονίνης.

Η μελατονίνη είναι μια νευροορμόνη που παράγεται από την υπόφυση. Παίζει ρόλο στον εσωτερικό συγχρονισμό του κιρκαδικού κύκλου και του ανθρώπινου βιολογικού ρολογιού. Η μελατονίνη διευκολύνει τον ύπνο, μειώνει τον αριθμό των αφυπνήσεων τη νύχτα και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του ύπνου σας. Η κακή ποιότητα ύπνου υπονομεύει την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ποιότητα ζωής. Όλα αυτά προκαλούν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, γεγονός που οδηγεί σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας.

Θυμηθείτε ότι το σώμα σας αναγεννάτε ενώ κοιμάστε. Συνήθως, συνιστώνται 7 έως 8 ώρες ύπνου τη νύχτα.

Για να απαλλαγείτε από το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης, τις αλλαγές στη διάθεση και τα προβλήματα που σας στερούν έναν υγιή και βαθύ ύπνο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να διασφαλίσετε την ενεργό ανάπαυση. Θα δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία που του αξίζει!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *